Hallo, ik ben Jean Klare.

CONTACT

Voor een vraag over mijn werk, een vrijblijvende kennismaking of gewoon om alleen maar even hallo te zeggen, aarzel niet om contact met mij op te nemen.

  |  | 

 

ADRES

Jean Klare {concepten en ontwerpen}
Papenstraat 99
7411 NC Deventer
Stuur een mail

WERKWIJZE

Ik werk snel en efficiënt volgens een stappenplan. Besprekingen zijn kort en de lijnen ook. Zo worden de middelen effectief benut. U spreekt met 1 persoon: mij. En met mij houdt u contact gedurende het gehele traject. Er worden heldere afspraken gemaakt, ik hanteer de leveringsvoorwaarden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers [BNO].

VISIE

In een informatiemaatschappij word je dag in dag uit overstelpt met een groeiende stroom informatie. Hierdoor kan het moeilijk zijn een bepaalde boodschap op de juiste manier over te brengen, en voor de ontvangers is het niet altijd makkelijk de gewenste informatie te vinden. Een heldere, eerlijke en duidelijke communicatie is daarom voor grote ondernemingen, maar evenzeer voor kleinere bedrijven of organisaties van evident belang. Dat geldt vooral in een stagnerende economie. Creatieve moedige ondernemers kunnen nu een betere positie verwerven dan concurrenten die op een effectieve communicatie besparen. Een professioneel en hoogwaardig vormgevingsbeleid kan een doorslaggevende bijdrage leveren aan een succesvolle werving, voorlichting of marketing.

STERKE PUNTEN

Mijn specialiteiten zijn het op een heldere, toegankelijke, wervende en vriendelijke manier presenteren van informatie, een hoogwaardige functionele integratie van tekst en beeld en het slim en effciënt benutten van middelen en productietechnieken. 

Ik kom met onorthodoxe ideeën, ben zakelijk en intellectueel wendbaar en ik heb geen dikke leaseauto, geen accountmanagers, geen marmeren entree met dito receptioniste. Geen gebakken lucht, maar waar voor je geld, dus. Ik bied praktische maatwerkoplossingen die zich onderscheiden van het gebruikelijke.

DIENSTEN

Naast conceptontwikkeling en vormgeving reken ik ook beeldredactie, productievoorbereiding en productiebegeleiding tot mijn taken, maar de nadruk ligt op het leveren van een creatieve bijdrage. 
De menselijke maat is bepalend voor mijn capaciteit. En ik kan niet alles tegelijk. Daarom werk ik graag in projectteams samen met tal van specialisten, bijvoorbeeld tekstschrijvers, redacteuren, illustratoren, webontwerpers, fotografen, communicatie adviseurs, vertalers, videoproducenten en een waaier van grafische productiebedrijven.

PRODUCTEN

Het resultaat van een ontwerpproces kan vele gedaanten hebben: bijvoorbeeld een brochure, een huisstijl, een catalogus of jaarverslag, een advertentie, website, een boek, een affiche, een animatie, maar ook beurspresentaties, ruimtelijke inrichtingen, verpakkingen en beletteringen, t-shirts of relatiegeschenken. Kortom: alles wat met een visuele weergave van informatie te maken heeft.

OVER MIJ

Ik ben Jean Klare, zelfstandig grafisch ontwerper en auteur. Ik bied hoogwaardige dienstverlening op het gebied van grafische vormgeving, zoals visuele identiteiten, werving- en voorlichtingscampagnes, boeken en boekomslagen, brochures, en allerlei andere offline en online toepassingen.

Ik ben ook bekend als auteur van de Atlas van de Belevingswereld, die in een oplage van meer dan een half miljoen exemplaren wereldwijd werd verspreid. Een geheel herziene editie, de Grote Atlas van de Belevingswereld en de atlas van A naar B (en terug) verschijnen bij uitgeverij de Harmonie te Amsterdam.

Helaas zijn er enkele erg op de Atlas van de Belevingswereld lijkende imitaties in omloop, die onder andere voor trainingen en evaluaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gebruikt worden. Deze afgeleide associatieve cartografiën geven met enige regelmaat aanleiding voor verwarring bij liefhebbers en lezers van mijn werk. Deze op de Belevingswereld gebaseerde nabootsingen worden echter nadrukkelijk niet met toestemming van de auteurs noch instemming van de uitgever geexploiteerd.

Op basis van de Atlas van de Belevingswereld breng ik voor grotere en kleinere organisaties allerlei complexe onderwerpen letterlijk in kaart door middel van associatieve cartografie. Tot mijn opdrachtgevers reken ik onder andere het CBS, PGGM en Verbond van Verzekeraars en Microsoft Nederland. Lees hierover meer in het boek Atlas van Alles.

Als ik tijd vind werk ik in mijn atelier aan nieuw eigen werk.

Ik woon en werk sinds 1994 in Deventer in het leukste buurtje van de stad, het Noordenbergkwartier. Naast mijn werk hou ik van vooral ingewikkelde moderne maar ook klassieke muziek, uitmuntend eten en koken, beeldende kunst, film, theater en literatuur. Ik speel slecht gitaar, leer klassiek piano spelen en kook als amateur cateraar graag voor grotere groepen. Tevens zeil ik graag met mijn zeiljacht Scheurbuik op de IJssel en IJsselmeer, peddel met mijn zeekajak op de rivier, sla soms een balletje squash, of bagger een rondje door het bos op mijn mountainbike.