GEMEENTE LOCHEM

Cliënt: Studio Groen+Schild, Deventer | M2UUR | Gem. Lochem

Studio Groen+Schild creeërden en realiseerden voor de Gemeente Lochem het interieurontwerp voor het nieuwe gemeentehuis. In het ontwerp bevonden zich een groot aantal glaswanden die zorgen dat het daglicht optimaal in het interieur benut wordt. Voor deze glaspartijen vervaardigde ik een ontwerp dat deze met variabele intensiteit blindeert om de concentratie van de gebruikers te waarborgen, zonder dat de lichtdoorlatendheid wordt beïnvloed. Op sommige plaatsen is het ontwerp open, op andere plaatsen is het onwerp dichter. Zo werd er een voor iedere zichtlijn optimale balans tussen openheid en privacy bereikt.
De productie vond plaats in samenwerking met M2uur. Het ontwerp werd geprint in opaak wit en transparant rood op speciale krasvaste folie.

Het onwerp is gebaseerd op de knooppunten en kernen die de gemeente Lochem vormen. Verder spiegelt het ontwerp verschillende elementen van het interieurontwerp, zoals de kleurstelling en grillige structuren van sommige in het ontwerp geplaatste verlichtingsarmaturen.

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
Blad 09 plattegrond 3e verdieping blok B v3.1 werktekening-01Blad 09 plattegrond 3e verdieping blok B v3.1 werktekening-01